Soorten tuinen

Formele tuinen

Een formele tuin kenmerkt zich door herhaling van vormen, symmetrie en orde. De tuin is opgedeeld in duidelijke vlakken. We creëren orde en rust door grote groepen vaste planten en een groenblijvende basis, zoals hagen en leibomen.

Strakke tuinen

Een strakke, minimalistische tuin hoeft echt niet saai te zijn! Door grote elementen te gebruiken en lijnen door te laten lopen ontstaat een strak, symmetrisch geheel. Kies als beplanting voor wintergroene soorten die weinig onderhoud nodig hebben, zoals bamboe, siergrassen en buxussen.

Daktuinen

Groene daken zijn een belangrijke tegenhanger van de verstening van ons leefmilieu. Daarnaast zorgt de groene laag voor een betere hemelwaterafvoer, isolatie en geluiddemping.Helemaal in steden, waar weinig ruimte is voor een tuin, is een groene daktuin een prachtig element. Goed voor de biodiversiteit en goed voor de mens: een dak vol leven met vlinders en bijen is toch mooier dan de standaard zwarte dakbedekking?De mogelijkheden van een daktuin of dakterras hangen af van de belastbaarheid van het dak. Weten wat de mogelijkheden voor uw dak zijn?

Tuinverlichting

Verlichting is een belangrijk element in de tuin. U wilt natuurlijk de hele dag én avond genieten van uw tuin. Met verlichting staat de tuin er ook in het donker prachtig bij.Verlichting kunnen we indelen in twee groepen: visueel aantrekkelijke armaturen en functioneel licht. Al bij het ontwerpen van de tuin denken we na over een lichtplan. Visueel aantrekkelijke armaturen met een lage wattage mag opvallen in de tuin. We brengen ledverlichting aan in de bestrating om een looppad te verlichten, of plaatsen warm licht in pergola’s.Meer weten over verlichting in uw tuin?

Koi-vijvers

Japanse Koi-karpers zijn sterke vissen en een prachtige toevoeging aan uw vijver. Om van uw vijver een gezonde leefomgeving voor de vissen te maken, zijn een aantal onderdelen heel belangrijk. De vissen moeten genoeg ruimte hebben, zowel in oppervlakte als diepte van de vijver. Daarnaast is een goed filter en de juiste beplanting nodig om de vissen tevreden te houden. Wilt u genieten van deze prachtvissen in uw tuin? Laat uw Koi-vijver aanleggen door Jos Vriend Tuinen.

Kunstgras

Altijd een mooi gazon? Dag in dag uit? Het hele jaar door? Dan is kunstgras echt iets voor U. Wij leveren kunstgras van kunstgrasboer.nl en zijn de Dealer voor Noord Holland. Op de website van kunstgrasboer.nl ziet u alle te leveren soorten kunstgras en de daarbij behorende materialen. Wilt U een gesprek en een voorbeeld zien van het kunstgras? Neem dan contact met ons op. Wilt u genieten van kunstgras in uw tuin? Laat uw kunstgras aanleggen door Jos Vriend Tuinen.

'Ontzorgen met maatwerk tuinonderhoud.

Bel ons: 0228-56 45 25

NEEM CONTACT OP

No logo found